Zondag 13 oktober, 11.00

Spaubeek 2 – SVE 2

 

SVE 2 heeft genoeg aan goede 1e helft voor 3 punten

 

Opstelling:

Floyd

Remco                                                 Ugur                                                     Rob

Dion                      Appie                                                   Carlo                     Bart

Ivo                                                         Kevin                                                    Youssef

 

Doelpuntenverloop:

0-1 Kevin (ass Youssef)

0-2 Kevin

0-3 Youssef (ass Bart)

0-4 Ivo

1-4

2-4

 

Vandaag stond de uit wedstrijd tegen Spaubeek op het programma. Een tegenstander die we al vaak zijn tegen gekomen en waarvan we weten dat het nooit makkelijk zal worden. Trainert Otto had al voor het seizoen begon een ingenieuze wijze om Spaubeek te verzwakken. Floyd werd naar Spaubeek gestuurd om de A jeugd te gaan trainen. Deze jongens moeten vaak de senioren uithelpen, zoals bij iedere andere club. Maar dankzij de “training” van Floyd lukte het Otto al om de club van binnenuit te verzwakken!

Helaas was dit natuurlijk niet zo eenvoudig! We wisten dat weer een pittige wedstrijd voor onze kiezen zouden krijgen. Echter met Ugur weer terug van vakantie waren we gemotiveerd om de 3 punten mee terug te nemen naar Einighausen.

 

Met een andere opstelling als vorige week (3-4-3) wilde we de druk bij Spaubeek gaan neerleggen. En dat lukte ook. Duels werden gewonnen en Spaubeek kwam bijna niet aan voetballen toe. Het eerste doelpunt viel dan ook snel. In de 8e minuut valt de bal uit een hoekschop bij de 2e paal, waar Youssef de bal in een keer op de slof neemt. De bal stuitert voor het doel langs, hoog achter Kevin, schijnbaar buiten zijn bereik. Maar met een lenige scorpion kick krijgt hij de bal in de verre hoek, eindelijk laten zien dat zijn ballet lessen van vroeger hun geld meer dan waard waren! Maar het kan nog mooier. Nog geen 3 minuten later krijgt Kevin weer de bal en vanaf ongeveer 30 meter haalt hij vernietigend uit en laat de doelman kansloos als de bal in de rechterkruising verdwijnt. Binnen een half uur lijkt de buit compleet binnen. Eerst is het Bartje die in de 23e minuut vanaf de rechterkant de bal perfect voor geeft op het hoofdje van Youssef, die de bal bij de 2e paal binnen knikt. Er is een speciale hal gebouwd voor voetballers die Youssef koppend kunnen laten scoren en Bart is net toegetreden tot dit exclusieve clubje. En in de 35e minuut besluit Ivo eindelijk ook mee te doen. In de aanval komt hij alleen voor de doelman en met een subtiel tikje passeert hij de doelman. Spaubeek kon gedurende de 1e helft niet voor echt gevaar zorgen. Hoewel ze een aantal keren dicht in de buurt van ons doel kwamen, konden ze niet echt gevaarlijk worden. Hoekschoppen waren niet nauwkeurig genoeg en hun vrije trappen belanden steeds in de muur.

 

Met 0-4 ruststand konden we dan ook zeer tevreden terug kijken naar een uitstekende 1e helft. En dit zou een mooie voorbode moeten zijn voor de 2e helft. In de wijze woorden van trainert Otto: “Geniet ervan”. Helaas viel er aan de 2e helft voor ons helemaal niets te genieten. Het niveau zakte dramatisch. Geen bal kwam aan en we konden geen vuist meer maken. Spaubeek kwam echter beter in het spel en was de bovenliggende partij. Hoewel Floyd niet echt constant werd getest, viel vroeg in de 2 helft toch al de 1-4, nadat de bal na een voorzet in ons doel werd getikt. Wij probeerde wel, maar het lukte maar niet. Passes kwamen niet aan en duels werden verloren van het fellere Spaubeek. En hoewel Spaubeek aanvallend nu veel gevaarlijker was, ontbrak het bij hun (gelukkig voor ons) aan scherpte voor het doel. Toch lukte het ons bijna om in een van onze zeldzame heldere momenten de score nog te vergroten. Een mooie steekbal van Carlo stuurt Kevin diep over de rechterkant. Hij geeft de bal strak voor doel aan Youssef die de bal in het doel lijkt te lopen. Echter doordat de bal opsprong van zijn voet leek Youssie van te voren nog hands te hebben gemaakt, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Ondanks het aandringen van Spaubeek kwam de overwinning niet meer in gevaar. In de laatste minuten kreeg Spaubeek nog een penalty. Deze werd benut, maar het doelpunt was alleen voor de statistieken.

 

Knap hoe in een wedstrijd je twee helften kan zien. De 1e helft was kijkend naar voetbal, aanvallen, rendement misschien wel onze beste helft van dit seizoen. 2e helft was buiten twijfel de slechtste van dit seizoen. Belangrijkste is dat de 3 punten binnen zijn. En met een start van 9 punten uit 3 wedstrijden, kun je alleen maar tevreden zijn. En er moet altijd wat te schaven zijn aan het team. Anders is het ook zo saai en die Otto moet wel werken voor zijn centen!

 

Volgende week inhaalweekend met de thuiswedstrijd tegen SVM. Tot volgende week!