Zoals bij velen bekend zat SVE na een periode van sportief succes, met daarin promotie naar de 4de klasse in een diep dal. Het bestuur bestond nog maar uit drie personen en hier moest heel snel uitbreiding bij. Verschillende jeugdleden werden benaderd en door hun clubliefde waren zij bereid om bestuurs- verenigingsfuncties op zich te nemen.

Op bovenstaande foto uit het kampioensjaar 2015 met daarop v.l.n.r. Vince van der Heijden (23 jaar – bestuurslid – activiteitencommissie), Nigel Heylighen (23 jaar – bestuurslid – lid TC – teammanager SVE 1), Luc Jessen (23 jaar – bestuurslid – penningmeester) en Kenny Crijns (21 jaar- trainer – leider SVE 2 – clubscheidsrechter) een aantal leden die nu bestuurs- verenigingsfuncties uitoefenen.

De laatste twee seizoenen zat SVE echt in zwaar weer. Een te kleine selectiegroep, veel blessures en daarbij nog enkele schorsingen, dan weet je het wel. Voeg daarbij dat SVE dreigde zijn eigen identiteit te verliezen, dan weet je dat het 1 minuut voor 12 was.

Het roer moest om!!!

De eerste stap werd gezet met het aantrekken van een gerenommeerde trainer in de persoon van Arno Derrez (UEFA B). In de gesprekken van de TC met Arno hebben we duidelijk aangegeven wat zijn opdracht is. Zorgen dat SVE zijn eigen identiteit terug krijgt en het opbouwen van een fundament met een mix van hoofdzakelijk jonge en enkele ervaren spelers uit de regio waarmee SVE zijn bestaansrecht kan handhaven.

Na telefoontjes, gesprekken en proeftrainingen kunnen wij zeggen dat Arno deze eerste stap heeft afgerond met als gevolg een selectiegroep van 18 spelers voor SVE 1. Naast de selectiegroep bestaat SVE natuurlijk ook uit meerdere teams en we zijn dan ook verheugd te kunnen melden dat mede door de inspanningen en connecties van Nigel Heylighen en Kenny Crijns SVE komend seizoen weer in gaat met zowel een 2de als 3de elftal.

Spelers die jaren geleden bij SVE speelden komen terug om in lagere elftallen te spelen, al met al een teken dat het weer de goede kant op gaat met SVE.

DE TC