VERSLAG: V.V.BORN 1 – SVE 1  2 – 2

In de 6de competitiewedstrijd moest V.V.Born aantreden tegen SVE. We wisten dat er een aantal toppers gestopt waren, maar dat ze zich ook versterkt hadden voor dit seizoen.

V.V.Born kwam fris en sterk uit de startblokken! Met goed spel probeerde ze de aanvallers in stelling te brengen. Dit lukte een aantal keer aardig. Vooral over de flanken bleek V.V.Born gevaarlijk. Kevin Dohmen, Vince Dullens en de in de ruimte gelopen Noud Wetzels kwamen de backs goed voorbij. Helaas konden ze de bal vervolgens niet bij een groen-witte spelen waardoor een echte kans uitbleef. Na een kwartier spelen kreeg SVE een vrije trap op zo’n 35 meter van het doel. Deze kwam terecht bij 2 geheel vrijstaande mannen van SVE waarvan er 1 iemand de bal op doel kopte. De bal leek over keeper Prince Kwankye Pong te gaan maar met een geweldige redding leek de nul behouden te blijven, opeens stond daar de nieuwe spits (Barney vd Heide) van SVE die de bal als een echte spits ‘lelijk’ in het doel werkte! V.V.Born stond op achterstand en moest op jacht naar de gelijkmaker. V.V.Born bleef goed spelen en de aanval zoeken, SVE loerde op een counter. Met de zon vol richting het Bornse doel, was elke hoge bal dan ook gevaarlijk! De scheids floot voor het rustsignaal, V.V.Born had het betere veldspel, SVE had de voorsprong.

In de rust werd de tactiek voor de tweede helft besproken, waarbij trainer Arno van Veen de mannen met vertrouwen het veld op stuurde! ‘Als we ons spel blijven spelen, valt het doelpunt zeker!’. Een iets aanvallender ingesteld V.V.Born zocht de aanval en zocht het doel van SVE constant op. V.V.Born kon echter niet alles open gooien, de naar voren geschoven middenvelder en spits bleven een plaag voor de Bornse verdediging. Na ongeveer 75 minuten spelen had verdediger Luc Vanmulken er genoeg van. Hij liet zijn verdedigende taken voor wat het was en liep boos naar voren. Sofiën Klibi zag Luc aankomen, twijfelde dan ook geen moment en speelde de bal naar Luc. Luc ‘gouden rechter’ Vanmulken deed hetgeen hij al eens had laten zien en schoot de bal vol in de lange hoek!! 1-1!! Trainer Arno van Veen kreeg gelijk, Born scoorde en ging vol vertrouwen op zoek naar de 2-1. Niet heel veel minuten na de gelijkmaker kreeg de aanvoerder van SVE de bal op Bornse helft en zette de turbo aan richting het strafschopsgebied, de verdediging van Born trok aan de rem en de scheids vloot direct PENALTY. Vanaf 11 meter bleef SVE (Barney vd Heide) rustig. 1-2.

Born was weer terug bij af, er moest minimaal 1x gescoord worden! Born bleef aanvallen, SVE kraakte, maar bezweek niet. De spits van SVE ging centraal achterin spelen om de drie punten mee naar Einighausen te nemen! In de 90ste minuut viel V.V.Born nog 1x aan, SVE moest de Bornse aanval stoppen en maakte een overtreding op de rand van het 16 meter gebied. Kevin Dohmen eiste de bal op en schoot hem geweldig over de muur heen. Keeper SVE kansloos, V.V.Born – SVE 2-2. De scheidsrechter floot niet lang na de Bornse gelijkmaker voor het eindsignaal. V.V.Born en SVE deelde de punten!

Zowel V.V.Born als SVE kunnen leven met deze puntendeling. V.V.Born had het betere van het spel en speelde vol op de aanval, SVE was dodelijk en effectief!

De mannen in het groen-wit hebben de komende 2 weken vrij (competitievrij en inhaal/beker programma). In deze weken zullen ze zich klaarstomen voor de volgende competitiekraker thuis tegen Sporting Sittard. #VVBorn