Urmondia wacht nog steeds op haar eerste thuisoverwinning. Als dat thuis tegen SVE zou zijn gelukt dan betekende dat ook nog dat de Blauwitten op gelijke hoogte zouden komen met de ploeg uit Einighausen.

Urmondia nam na het beginsignaal direct het initiatief met fris combinatievoetbal met enkele schietmogelijkheden met name voor Randy Verhulst, maar zijn schoten ontbeerden kracht en precisie. Na dit beginoffensief ging de partij meer gelijk op en werd SVE gevaarlijker en het spel van de thuisclub slordiger. Zo kwam Urmondia goed weg bij een schot op de lat waar Nicky Kohlen nooit aan was gekomen. Een fout van Robin Vrancken leidde een snelle counter via Nicky Muntz  die Barney van der Heide wist te bereiken. Deze laatste hoefde de bal maar in het net te leggen (0-1). In de daaropvolgende aanval van de thuisclub passeerde Vincent Borger zijn directe tegenstander en zijn perfecte voorzet werd door Rick van der Gugten onvoldoende op waarde geschat, want zijn intikker ging naast het doel. Kort voor rust bracht Roger Brüll, Barney van der Heide op de rand van de zestien meter ten val. De toekende vrije trap werd door dezelfde speler om de muur in het doel gekruld (0-2). Roel Wagemans kreeg nog kort voor het rustsignaal een mogelijkheid tot een schot, na een goede teruglegbal van Stan Bastiaens. Maar zijn schot stuitte af op het lichaam van een SVE verdediger. Randy Verhulst moest zich laten vervangen door Kevin Scholte wegens een blessure. De grote vraag in de rust was of de Blauwwitten de 0-2 nog zouden kunnen rechtzetten.

Urmondia probeerde na rust wel het spel naar zich toe te trekken maar was vrij machteloos op een schotpoging van Vincent Borger na. Kort daarvoor had Barney van der Heide, tot geluk van Urmondia de paal geraakt. In de 25e minuut van de 2e helft vuurde Rick van der Gugten een poeier af, na een vlot lopende Urmondia-aanval die via de keeper tegen de lat belandde.
In het laatste kwartier van de 2e helft trok SVE zich terug. De ploeg ging puur op de counter spelen en liet het initiatief aan Urmondia. In de 33e minuut liep Barney van der Heide tegen een rode kaart aan na een overtreding. Kort na de veldverwijzing moest Nicky Muntz, na commentaar op de leiding, het veld verlaten. Urmondia zette nog eens aan maar ondanks de numerieke meerderheid kon de ploeg geen kansen creëren. Toch viel 5 minuten voor het einde de aansluitingstreffer door Jos Moelands, die al zijn frustratie in een ziedend schot legde (1-2). Alles wat Urmondia een goed hart toedraagt ging er nog eens recht voor zitten of staan. Het was Roel Wagemans die met een wanhoopsschot de roos trof en voor de ultieme gelijkmaker zorgde, 2-2.
Kort na het doelpunt floot de scheidsrechter voor de laatste keer en had de thuisploeg toch een punt uit het duel gespeeld, waar niemand meer op gerekend had. Maar op de eerste thuisoverwinning moet nog even gewacht worden.