Zondag 29 september, 11.30

SVE 2 – Woander Forest 2

 

Teamprestatie zorgt voor 2e overwinning

 

Opstelling:

Floyd

Kevin

Remco (Randy)                                                                                Bart O.

Luck

Appie©                Carlo

Majied                                                                                                Rob

Dion                      Youssef

 

Doelpuntenverloop:

1-0 Dion (ass Youssef)

1-1

2-1 Rob

 

Voordat de wedstrijd van vandaag gespeeld kon worden, had trainert Otto al flink moeten puzzelen. Met een niet al te ruime selectie misten we Ivo en Mochine door blessures. En Ugur moeten we nog een weekje missen, omdat hij nog aan het genieten is van zijn vakantie. Om te zorgen dat dat we toch zo goed mogelijk voorbereid aan deze wedstrijd konden beginnen, werd Luck terug gehaald van vervroegd pensioen, had Dennie voor de zekerheid een wedstrijdshirt onder zijn kleren aangedaan en ging Randy wel op de bank zitten terwijl hij nog terug aan het komen was van een blessure. Allemaal om te kunnen aantreden tegen Woander Forest. Ook zij hadden hun eerste competitiewedstrijd gewonnen en zouden ongetwijfeld, net als ons, vandaag de 2e keer 3 punten binnen willen halen.

 

Per ongeluk had Otto onze tegenstander kunnen bespieden (de muren tussen het washok en kleedkamer van Forest zijn blijkbaar erg dun) en wist dat ze de druk aan onze kant wilde leggen. En dit lukte in de beginfase van de 1e helft behoorlijk. Vooral de nummer 7 van Woander Forest was een plaag voor onze verdediging. Toch viel het eerste doelpunt aan de andere kant. In een aanval over de rechterkant kan Youssef Dion bedienen die in het midden van de 16 meter staat. Zijn eerste inzet word nog tegen gehouden, maar bij zijn tweede balcontact vliegt de bal in doel. Lang konden we niet van onze voorsprong genieten. Het is alweer de nummer 7 die het ons lastig maakt. Hij word naar de achterlijn gedreven. Hij komt echter door onze verdediging heen en uit een lastige hoek plaatst hij de bal in de lange hoek achter Floydje. Floydje behoed ons nog voor een achterstand als na een paar minuten de volgende grote kans zich aandient voor onze tegenstander. In onze 16 meter krijgt een speler van Woander Forest opeens de bal vrij, voor Floyd. Met de beentjes vooruit houd hij de bal uit doel. Daarna golfde het spel op en neer. Woander Forest blijft vooral gevaarlijk in de omschakeling en de hoekschoppen die ze kregen. Bij ons stranden de aanvallen vaak op de 16 meter. Een 2e doelpunt hing voor beiden partijen in de lucht. Majied “le beest” Karraz zat namens ons nog het dichts bij een doelpunt. Appie was al de hele wedstrijd als een wervelwind over het middenveld aan het vliegen. Hij veroverd de bal, geeft de bal aan Youssef, die de bal klaar legt voor Majied op de 16 meter. Helaas mist de bal vaart en is het een prooi voor de doelman.

De 2e helft kwamen we iets beter uit de kleedlokaal. We legden u iets meer de druk bij Woander Forest. Dit resulteerde snel in een doelpunt. In een aanval komt de bal bij Carlo. Die vanaf 20 meter keihard uithaalt op doel (waarom doet ie dat nu niet vaker!!). De bal kan tegengehouden worden door de doelman, maar hij kan de bal niet klemhouden en laat hem los. Voor de eerste keer in lange tijd is Rob wat meer op aan het letten dan de rest en hij kan attent de bal binnen tikken. Dit zorgde voor vleugels bij onze aanval en een snel 3e doelpunt leek in de lucht. Helaas konden we niet echte kansen afdwingen. Onze tegenstander herstelde zich en weer golfde het spel op en neer. De meeste veldslagen (zoals men dat poëtisch zegt) speelde zich op het middenveld af. Beiden ploegen probeerde aan te vallen, maar het ontbrak ook bij beiden partijen aan een beslissende eindpass. Onze grootste kans kwam via Appie. Hij dribbelt met de bal de 16 meter binnen en lijkt alleen op de doelman af te gaan. Hij word echter van achter gehinderd. Als ie zich laat vallen is het waarschijnlijk een penalty. But that’s not the Appie way!. Hij blijft doorgaan, maar ziet zijn kans voorbij gaan. Hij blijft echter in bal bezit. En met de hele verdediging op heb gefocust, geeft hij een goede pass voor het doel langs op Youssef. Hij moet de bal langs de verdediger schieten in een leeg doel, maar dat lukt helaas niet. Ook onze tegenstander zit nog dicht bij een gelijkmaker. Na een slalom vanaf het midden veld dreigt een schot van 20 meter in doel te vliegen, maar deze kan nog door Floyd, net over het doel worden getikt. Het enige wapenfeit dat nog tussendoor plaatst vond was de rentree van Randy nadat Donzie het veld geblesseerd moest verlaten. Amper koud in het veld en bij eerste bal contact stuurt Randy twee tegenstanders met een schijnbeweging het Woander Forest in. Weer laten zien dat het tijd word dat meneer Simons gewoon weer moet gaan meevoetballen, ondanks zijn leeftijd van 60 jaar (of wanneer worden mensen grijs). Na 90 minuten fluit de scheidsrechter voor de laatste keer en kunnen we ook onze eerste thuiswedstrijd in deze competitie winnend afsluiten.

 

Je kan natuurlijk zeggen dat je met een gehavend team moet starten. Maar ben je echt gehavend als je zoveel mensen hebt die toch willen voetballen, ondanks dat het voor sommige nog te vroeg is of waar een risico aan vast zet. Vandaag was een teamoverwinning, gedragen door iedereen. Maar hopelijk gaan we komende weken onze rangen weer versterken. Hopelijk is het niet nodig dat we dadelijk zelfs Paul nog eens op het veld zien rond rennen. Wamt Paul loopt geen rondjes, hij geeft ze alleen in de kantine!

 

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SVM op programma. Tot volgende week!