Zondag 27 oktober, 11.00

SVE 2 – Haslou 2

 

SVE 2 trekt aan het lange eind in bikkelharde wedstrijd

 

Opstelling:

Floyd

Randy (Mochine)                                            Robin                                                   Rob (Majied)

Ugur

Remco                                                 Bart                       Appie                                   Dion

Kevin                                                    Youssef

 

Doelpuntenverloop:

0-1

1-1 Youssef (ass Kevin)

2-1 Bart

 

Het is natuurlijk moeilijk om pas na 4 wedstrijden te bepalen waar je als team staat. We wisten echter dat de komende weken belangrijk zou worden. Allemaal wedstrijden tegen teams die (op het moment) in de top 5 staan. Beginnend met Haslou 2, die op de 3e plek staan. Om te zorgen dat Youssef een keer op tijd zou komen is in de nacht in heel Nederland de klok een uur teruggezet. En omdat we Carlo moesten missen door een blessure en Ivo de beest uit aan het hangen is in Londen, was Robin bereid om ff pauze te pakken in zijn wekelijkse marathon rentocht op zondag om ons uit te helpen. En Otto had van Patricia een extra lepeltje suiker in zijn ochtendkoffie gekregen, want hij was helemaal happy de peppy. Zoals hij ook voor de wedstrijd zegt: “als jullie voetballen zoals ik me voel, gaan we hier zeker winnen”.

 

Helaas vertaalde het optimistische gevoel van onze trainert niet tot op het veld. Haslou was feller en won meer duels. En hoewel het eerste kleine kansje nog voor ons was, viel het 1e doelpunt redelijk snel aan onze kant. In de 10e minuut lukt het Haslou al om via een snelle tegenaanval de bal bij hun spits te krijgen. En die een op een door kan op Floydje. En hoewel de bal niet helemaal in de hoek werd geschoten, was hij wel hard genoeg om onze dolle Duitser te verschalken. Het leek er even op of dit doelpunt ons had wakker geschut. We kwamen wat beter in het spel en legde de druk bij Haslou. Helaas ontbrak het ons in deze fase aan geluk. Eerst is Sjulz met een kopbal op de lat dicht bij een doelpunt. Niet veel later krijgt Ugur uit een hoekschop zijn voet onder de bal, maar ook deze raakt helaas de lat. Onze opleving was van korte duur. Halverwege de 1e helft kwamen we weer goed weg, nadat Haslou weer via een snelle omschakeling in de aanval gaat. Spits van Haslou kan een teamgenoot bedienen op een leeg doel, maar twijfelt te lang, waardoor deze kans aan hun voorbijgaat. De wedstrijd werd ook steeds feller. Beiden kanten zochten de grens op en sommige spelers hadden hun paspoort bij zich, want die gingen over de grens heen. Het spel kwam vooral voor ons niet ten goede. Duels werden verloren, de 2e ballen waren voor Haslou en we maakten het onszelf veel te moeilijk. De rust kwam eigenlijk als geroepen.

 

Gelukkig herpakten we ons en kwamen we beter uit het kleedlokaal. We waren geduldiger en konden Haslou vastzetten op hun helft. Hoewel het moeilijk was om door de verdediging heen te komen werden we vroeg in de 2e helft beloond met de gelijkmaker. Rob geeft de bal vanaf de linkerzijkant voor de 16 meter in. De bal komt bij Kevin terecht, die deze goed onder controle houdt en op de 16 meter klaar legt voor Youssef. Hij plaatst de bal beheerst achter de doelman. Daarna gaan we fanatiek op zoek naar de voorsprong. Maar het lukt ons niet om een gaatje te vinden. Robin probeert een aantal keren vanaf de 2e lijn, helaas zonder succes. Mochine lukt het bijna om door de verdediging heen te komen, nadat hij de combinatie aan gaat met Kevin. Helaas krijgt hij de bal net niet mee, omdat Dion ook nog fanatiek probeert mee te doen. Dion krijgt zelf ook nog een dikke kans. Nadat hij diep wordt gestuurd over de linkerkant, passeert hij nog knap de rechtsback van Haslou. Hij nadert het doel vanaf de zijkant en kan kiezen tussen zelf te gaan of de bal af te leggen op Kevin. Helaas wordt hij gelapt door de onzichtbare kaboutertjes die in de 16 meter van SVE wonen. Met nog een kwartier te spelen kwam de wedstrijd meer in balans en melde Haslou zich regelmatig ook bij ons doel. En spel golfde op en neer en beiden ploegen konden er met de overwinning vandoor gaan. Haslou krijgt nog een enorme kans als tijdens een snelle tegenaanval de bal bij de rechtsbuiten van Haslou komt, vanuit een hoek, vrij voor Floyd. Hij krijgt de bal niet goed onder controle en schiet de bal tegen Floyd op. Met nog maar een paar minuten te spelen viel dan gelukkig voor ons het bevrijdende doelpunt. Bart heeft de bal op de 16 meter. En hoewel zijn vorige pogingen niet voor gevaar konden zorgen, schoot hij nu de bal hard, diagonaal over de grond het doel in. De laatste minuten gingen beiden ploegen er volledig voor. Haslou op zoek naar de gelijkmaker en wij loerend op de counter. Net als in de eerst helft werden de grenzen opgezocht en liepen de emoties, zowel op als naast het veld, hoog op. En na het laatste fluitsignaal was de 5e overwinning op rij binnen.

 

Eerlijk is eerlijk. We zijn goed weg gekomen. Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. En wij hadden net zo goed kunnen verliezen. Maar gelukkige hadden de meeste nog genoeg lucht over om in het kleedlokaal de overwinning zingend en dansend te vieren. De zondag zou nog mooier worden, nadat het nieuws door kwam dat de nummer 2 Born, onverwachts had verloren van de Leeuw met 3-0. Dat zal betekenen dat volgende week met de uitwedstrijd tegen Born een belangrijke stap gezet kan worden om onze positie bovenin te verdedigen. Hopelijk zijn we volgende week op oorlogssterkte, want dat zullen we nodig hebben. Trainert Otto kan weer aan de bak deze week om de boys goed te trainen en te kneden voor zondag.

 

Volgende week dus Born uit! Tot dan allemaal!