Zondag 24 november 11.30

SVE 2 – Minor 2

SVE 2 blijft voor de winterstop thuis ongeslagen

 

Opstelling:

Floyd

Randy                                                  Mochine (Rob)                                 Remco

Robin

Youssef                                Appie (Luck)      Leroy (Dion)                                      Bart

Ivo                                                         Kevin

 

Doelpuntenverloop:

1-0 Ivo (ass Kevin)

1-1

2-1 Ivo

3-1 Bart (ass Dion)

 

Vandaag staat onze laatste thuiswedstrijd, voor de winterstop, op het programma tegen De Leeuw uit Brunssum. Na ons bittere verlies vorige week hadden we vandaag iets goed te maken. Helaas moesten we Ugur en Carlo missen, omdat ze thuis ziek lagen met de griep. Gelukkig had trainert Otto een aantal goede vervangers gevonden. Robin was weer bereid ons uit te helpen (hij heeft zijn zondagse marathon weer uitgesteld). Leroy kwam weer eens ouderwets op 2 voetballen (hij wilde weer eens op niveau voetballen!). En zelfs Luck had zijn kunstheup afgestoft om nog als laatste wissel in te vallen indien nodig.

 

De wedstrijd tegen het laag geklasseerde De Leeuw leek op rolletjes te lopen. We hadden de wedstrijd onder controle en duwde onze tegenstander terug op eigen helft. Iets wat ze ook wel graag toelieten. Zoals al vaker dit seizoen lukte het ons nog niet echt om dit overwicht om te zetten in grote kansen. Halve pogingen op doel zorgde niet voor echt gevaar, maar het 1e doelpunt in de 18e minuut was wel eentje van schoonheid in zijn eenvoud. Het spel begon vanuit onze verdediging. En met simpel en snel passen tikten we ons door de verdediging van De Leeuw heen. Vanuit de verdediging gingen we over de rechterkant. De bal van Youssef naar Robin en vanuit daar richting Kevin in de 16 meter die de bal klaar laagt voor Ivo. Hij gaat met een schijnbeweging om zijn tegenstander heen en schiet de bal feilloos in de korte hoek. Alles leek op rolletjes te lopen totdat De Leeuw wat meer uit hun schulp kroop. Een kwartiertje later heeft onze tegenstander een inworp aan onze linkerkant ten hoogte van onze 16 meter. De bal wordt ingegooid, schiet door onze verdediging heen. De spits van De Leeuw heeft de bal, gaat om Mochine heen en schiet ook deze bal knap in de korte hoek. Binnen een paar minuten lukt het een speler van onze tegenstander uit een snelle counter alleen door te lopen op Floyd. Wel met Randy in de achtervolging en wie zou daar niet nerveus van worden! Floyd houdt zijn doel goed klein en kan de inzet keren. Gelukkig dat we niet op achterstand kwamen, maar jammer was dat duidelijk werd dat gedurende deze aanval Mochine weer last had gekregen van zijn liesblessure en gewisseld moest worden. We komen met de schrik vrij en leggen de druk weer op vijandelijk doel. Bartje is er in de 1e helft nog het dichtste bij een doelpunt. Twee poeiers van afstand missen net het doel en een harde voorzet lijkt hij binnen te tikken, maar de doelman zit er met een reflex nog met een been aan. Met gemengde gevoelens gingen we met een gelijkspel de rust in.

 

Overtuigd dat we gewoon moesten en zouden winnen kwamen we de kleedkamer uit. En de drang naar voor werd binnen een paar minuten al beloond. Een handsbal precies op de rand van de 16 meter zorgt voor een vrije trap voor ons vanaf de rechterkant. Ivo gaat achter de bal staan en schiet de bal onder de opspringende muur door. De bal wordt ook nog van richting veranderd en laat de doelman kansloos. Waar De Leeuw voor rust nog voor hun doel een bushalte hadden opgericht waar ze hun bus konden parkeren, kwamen ze nu meer eruit. Dit zorgde dat het spel op en neer golfde, zonder dat beiden ploegen echte kansen creëerden. Wij kwamen met halve schoten die door de doelman makkelijk konden worden opgevangen (voor ons een wonder, want voor ons gevoel had ie de eerste helft alleen zijn voeten gebruikt). De grootste kans was nog voor Youssef, die uit een voorzet vrij voor doel kan inkoppen, maar helaas de nodige precisie mist. De spelers uit Brunssum kwamen ook tot twee halve kansjes. De steeds opkomende nummer 10 krijgt een hoge bal aangespeeld, maar krijgt deze niet onder controle, want anders had hij zo door kunnen lopen op doel. Bij een andere aanval kan Rob er net met een teentje voor zorgen dat de bal weg getikt wordt, anders had de spits een vrij schot op doel gehad. Dit zorgde ervoor dat de wedstrijd spannend bleef tot de laatste minuut. Een paar minuten voor tijd is dan toch het verlossende doelpunt. In een van onze weinige vloeiende aanvallen komt de bal via Youssef bij Dion terecht die deze meteen doorgeeft aan Bart. Van 20 meter haalt hij vernietigend uit en ziet zijn bal in het dak van het doel verdwijnen. De wedstrijd is gespeeld en onze laatste thuisoverwinning voor de winterstop komt niet meer in gevaar.

 

Na de wedstrijd hing er beetje een grafstemming (volgens Floydje he!). Was het omdat Eggen meteen weg was zonder een biertje te drinken? Of was het omdat Paultje Pils er al 7 achter de kiezen had? Wie zal het weten! Het moet wel gezegd worden na de k*t wedstrijd van vorige week (met name de scheidsrechter) was het prettig om vandaag een scheidsrechter te hebben gehad, die heel relax en goed floot. Het was ook geen moeilijk wedstrijd, maar dat dwing je ook af! En in de woorden van Kevin;” Meneer Dodemont, bij deze bent u genomineerd voor scheidsrechter van het jaar! ”

Volgende week een zondagje vrij en daarna nog twee wedstrijden.

 

Tot dan of tot komende vrijdag in de brasserie van Foroxity!