Zondag 10 november, 11.30

SVE 2 – Alfa Sport 2

 

SVE 2 met ruime cijfers langs Alfa Sport

 

Opstelling:

Floyd

Randy                                                                  Kevin                                                    Remco (Rob)

Ugur

Bart                                       Appie                                   Ivo

Dion                                                                      Barney (Carlo)                                  Youssef

 

Doelpuntenverloop:

1-0 Barney

2-0 Barney (ass Bart)

3-0 Kevin

4-0 Dion (ass Barney)

4-1

5-1 Ivo (ass Bart)

6-1 Youssef

 

De kraker vorige week tegen Born (de nummer 2) werd helaas afgelast door het “slechte” weer. Dit moet wel heel plaatselijk zijn geweest, aangezien hier bijna geen druppel was gevallen en het op zondagmorgen prachtig, zonnig weer was. Deze wedstrijd zou de eerste wedstrijd zijn in een reeks tegen ploegen die (op dat moment) in de top van de competitie staan. Beginnend met Born, vandaag Alfa Sport en volgende week de uit wedstrijd tegen Minor. Ondanks dat tot nu toe alles gewonnen werd, is iedereen het er wel mee eens dat we voetballend nog niet op het niveau zitten wat we gewend zijn. Om weer in de juiste schwung te komen begonnen we vandaag dan eerst met een ouderwets ontbijtje, waarbij Otto zelf de eieren legt, zelf de broodjes bakt en zelf de koeien melkt. En dat allemaal voor 09.00 en na een avondje drinken in de kroon! Neuzen stonden allemaal de goede kant op en iedereen had zin in om een mooie pot voetbal te laten zien.

 

We begonnen fel aan de wedstrijd en hadden ook het betere van het spel. Het lukte ons echter niet om dit meteen om te zetten in echte kansen. Vooral schoten van de 2e lijn zorgde voor een beetje gevaar, maar de meesten waren een makkelijke prooi voor de doelman. Ook Alfa probeerde aan te vallen, maar gelukkig stond onze verdediging als een huis, waardoor ook Floyd niet in de moeilijkheden werd gebracht. Gedurende de 1e helft werden we steeds sterker. In tegenstelling tot afgelopen weken wonnen wij de meeste duels en 2e ballen. Vooral onze aanvoerder Appie leek elke bal die hij aanraakte in balbezit te houden. Een doelpunt leek niet ver weg. Toch hadden we een beetje geluk nodig om op voorsprong te komen. Eerst kwamen we zelf goed weg. Alfa krijgt een vrije trap, ongeveer 30 meter van doel aan onze linkerkant. De bal wordt de 16 meter in geslingerd en kan vrij door een speler van Alfa worden binnen gekopt. Gelukkig kopt hij vol tegen de mini balletjes van Floydje aan. De meteen daar opvolgende volgende aanval van ons lijkt op een sisser uit te lopen als de bal onderschept kan worden door de doelman. Echter zijn uittrap komt zo in de voeten van Barney die voor hem staat. Hij kan dan alleen door gaan op de doelman en faalt niet. En dan gaat het snel. Een lange bal van Bart op Barney lijkt helaas makkelijk te keren voor de verdediger van Alfa. Hij glijdt echter uit/ maakt een onnodige sliding en weer kan Baba alleen doorlopen op de doelman om zijn tweede van de wedstrijd te maken. De wedstrijd lag toen even stil, aangezien Baba even bij de cornervlag moest poseren voor de cameraman in de bosjes (of in zijn hoofd). 10 minuten na het eerste doelpunt konden we dan ook de 3-0 noteren. Een vrije trap van ongeveer 25 meter van het doel wordt door Kevin á la Messi (of scoort Messi altijd á la Kevin?) linksonder in de hoek geplaatst. Tussen al de doelpunten geweld door konden we ook nog ff genieten van de Eggen show. Eggen speelde al een puike eerste helft als back en was bijna niet te passeren, maar blijkbaar was het achterin een beetje saai. Hij doemde in een paar minuten tijd twee gevaarlijk op voor het doel van Alfa. Twee keer slingert hij zich door de verdediging heen. En hoewel zijn eerste schot kracht mistte om gevaarlijk te zijn (waarschijnlijk zat zijn monster schlong een beetje in de weg), zijn tweede schot lijkt uit een lastige hoek het doel in te vliegen. Helaas houdt de doelman met een mooie reflex en zijn vingertoppen de bal uit het doel. Helaas nog geen doelpunt voor onze Donzy. In de laatste minuut van de 1e helft is het Dion die zorgt voor de ruststand. Een lange bal vanuit achter van Kevin, wordt door Barney door gekopt, waardoor Dion vrij kan doorlopen op doel en de kans afmaakt.

 

Een mooie ruststand en nog belangrijker, eindelijk een goede helft voetbal. Ook tegen Spaubeek hadden we een ruime voorsprong met rust, maar dat werd toen gevolgd door een ontzettend slechte 2e helft. Belangrijk voor ons om nu te waken dat dit nu niet zou gebeuren. Het begin van de 2e helft was helaas iets minder dan de eerste helft. Dit kwam vooral doordat de afstand tussen verdediging en aanval te groot was. Hierdoor ontstonden ruimtes waar Alfa gretig gebruik van maakte. Ondanks de grote achterstand bleef Alfa Sport voetballen en probeerde ze alsnog een doelpunt te maken. De wedstrijd was nu iets meer in balans, maar beiden partijen konden niet echt voor gevaar zorgen. Het werken van Alfa werd uiteindelijk wel beloond. Ongeveer een kwartier in de 2e helft vonden ze dan uiteindelijk een gaatje in onze verdediging. Door een snelle omschakeling en de grote ruimtes, kon de spits van Alfa na een steekpass doorlopen op ons doel en hij plaatst de bal voorbij Floyd in de rechterhoek. Dat hadden wij even nodig om weer wakker te worden. Hoewel het spel op en neer vloeide en Alfa vooral nog in hoekschoppen gevaarlijk bleef, creëerde wij weer de nodige kansjes. Binnen 5 minuten na het doelpunt van Alfa lag de bal weer in het net van onze tegenstander. In een mooi aanval komt de bal bij Bart die over de rechterkant op doel af gaat. Met een strakke bal over de grond komt de bal bij Ivo die een goede wedstrijd bekroont met een doelpunt. Het is Youssef die uiteindelijk 10 minuten voor tijd de eindstand bepaalt. Na misschien wel een tamelijk ongelukkig wedstrijd (hoe kun je een tegenstander eigenlijk zo in je zak hebben, maar zo weinig rendement eruit halen) is hij wel attent als een terugspeelbal van Alfa te kort is. Hij pikt de bal op, kan alleen doorgaan op doel en passeert de doelman.

 

Leuk feitje voor de echte 2e fan. In 4 jaar tijd heeft Otto 25 ontbijtjes bereid voor het team. En alle wedstrijden die daarna gevoetbald werden, waren 3 punten waard. Nog twee cijfertjes van het 2e vandaag. Randy heeft voor de eerste keer weer na lang blessureleed 90 minuten gevoetbald en vandaag voor de 50e keer een tegenstander de vergissing gemaakt om proberen door Ugur heen te lopen (spoiler alert; het is weer niet gelukt!). Het was weer een mooie ouderwetste zondag met een duidelijk overwinning en zoals al gezegd, eindelijk weer een goede pot voetbal. We hebben genoeg vertrouwen getankt om klaar te zijn voor de wedstrijd volgende week tegen Minor. Een ploeg die de competitie goed was begonnen, maar nu op een 7e plek staat. We zullen geen team onderschatten en hebben er weer zin in om volgende week er tegenaan te gaan. Hopelijk brengen we de 3 punten weer mee naar huis, zodat de droom van Paul (einde van het seizoen, naaksj over het SVE-veld rennen met een nieuwe kampioensschaal) een stapje dichterbij is.

 

Tot volgende week!