Zondag 22 september, 11.45

Sporting Heerlen 2 – SVE 2

 

SVE 2 start seizoen met moeizame overwinning

 

Opstelling:

Floyd

Mochine

Bart O.                                                                                                                Rob M.

Robin

Appie©                Carlo

Dion                                                                                                                     Youssef

Ivo (Majied)                       Kevin

 

Doelpuntenverloop:

1-0 Kevin (ass Ivo)

2-0 Youssef

1-2

1-3 Appie           (ass Youssef)

2-3

 

Zoals men wel eens zegt: “een roos zou bij iedere andere naam even zoet ruiken”. Na een veelbewogen seizoen hebben de boys van Lindenheuvel 2 besloten de overstap te maken naar SVE om in het nieuwe seizoen te gaan strijden als SVE 2. Met dezelfde boys, dezelfde gezelligheid en dezelfde vechtlust gaan we weer proberen om er dit seizoen iets moois van te maken. De voorbereiding stemt gunstig. Iedere oefenwedstrijd werd gewonnen en alleen in Susteren 2 moesten we onze betere herkennen, wat helaas tot gevolg had dat we al klaar zijn in de beker. Niet getreurd, want vandaag konden we eindelijk beginnen met de competitie in de 3e klasse. De tegenstander van vandaag, Sporting Heerlen. Een wedstrijd kenmerkend door een sterk begin, maar waar uiteindelijk door inzet en vechtvoetbal de 3 punten over de streep getrokken moesten worden.

 

Sporting Heerlen is een jong team met een aantal snelle en behendige voetballers. Echter, wij hadden het eerste half uur alles onder controle. Hoewel dit niet meteen resulteerde in kansen, was het bij de eerste echte grote kans wel meteen raar. In de 9e minuut heeft Ivo de bal op ongeveer 20 meter van het doel. Met een mooi bekeken steekpassje kruiselings de 16 meter in, word Kevin vrij gespeeld voor de doelman en, koelbloedig als een ijsbeer op de noordpool, faalt niet. Niet veel later is het weer raak. Youssef veroverd zelf de bal op het middenveld en gaat de combinatie met Ivo aan, waardoor hij zelf op doel af kan gaan. Na een dribbelactie (waar zelfs Messie jaloers op zou worden) omzeilt hij nog twee verdedigers, waarna hij beheerst de bal langs de doelman plaatst (een move waar zelfs Ronaldo nog iets van zou kunnen leren). Zo, weer €5,- verdient! Een antwoord van Heerlen kwam sneller dan verwacht. 5 minuten na de 0-2 voorsprong krijgt onze tegenstander een vrije trap, ongeveer 20 meter van ons doel. De vrije trap nemer krult de bal langs onze muur in de korte hoek. Floyd zat een paar uur geleden nog zelf in een vliegtuig, maar zag deze bal helaas nu binnenkant paal ons doel in vliegen. Het spel vloeide voor de rest van de 1e helft op en neer, zonder dat aan beiden kanten echte dikke kansen voordeden. Kevin zat nog het dichts bij een doelpunt. Een verre uittrap van Floydje komt bij Kevin terecht. Het lijkt alsof hij de bal in een keer over de doelman wipt, maar deze kan de bal met een knappe redding nog uit het doel boksen.

 

Sporting Heerlen kwam sterk uit de kleedkamers. Ze gingen een stuk aanvallender voetballen met frisse invalkrachten. Dit zorgde ervoor dat dat wij terug werden gedrongen en nauwelijks aan aanvallen toekwamen. Floyd werd meerdere malen op de proef gesteld door schoten van de tweede lijn of gevaarlijke voorzetten. Toch was de beste kans halverwege de 2e helft toch van ons. Youssef kreeg het weer eens op zijn heupen en dribbelde zich goed vrij voor doel. Helaas kreeg hij de bal niet langs de doelman en het vervolg van de aanval strandde in de verdediging. Aan de andere kant van het veld kwamen we goed weg. Heerlen kon alleen doorlopen op Floyd. De gelijkmaker leek een feit, maar de bal belande op de paal. Toch hing de gelijkmaker in de lucht. Mede doordat Sporting Heerlen de laatste 20 minuten wel erg vaak geholpen werd door hun scheidsrechter (die tot op dat moment een prima wedstrijd had gefloten). De vlagger van Heerlen bleef maar vliegtuigen binnen halen, terwijl arme Dennie aan de andere kant meerdere malen werd genegeerd. Tegen de verhouding in scoorde wij alsnog de 1-3. Magic Majied (net in het veld) hield de bal goed vast aan de linkerkant. Hij komt uit de hoek door de bal af te geven aan Youssef, die de vrij staande Appie op de 16 meter bedient. Met een strak schot in de linkerhoek laat hij de doelman kansloos. Binnen een minuut komt Heerlen dan alsnog met de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf onze linkerkant kan niet door de spits worden afgemaakt. De bal komt echter bij een andere speler van Heerlen die buitenspel staat en de bal alsnog in het doel werkt. Dennie vlagt attent, maar word helaas weer door de scheidsrechter genegeerd (zoals Feyenoord als er prijzen worden uitgereikt.) De laatste paar minuutjes is het nog billen knijpen, maar naar een zware wedstrijd stappen we met 3 puntjes het veld af.

 

Een goed begin is het halve werk. Ook al is het een moeizaam goed begin. Maar de eerste punten zijn binnen in een uitwedstrijd tegen een moeilijke tegenstander. Voor trainertje Otto staat er komende week nog genoeg te doen om het team weer klaar te krijgen voor de volgende week. Dat is maar goed ook, anders doet ie weer een hele week niets!

 

Volgende week word het tijd om wat bomen om te hakken, want dan staat de thuiswedstrijd tegen Woander Forest op het programma. Tot volgende week!