Zondag 17 november 11.00

Minor 2 – SVE 2

Minor eindigt op vieze manier zegereeks SVE 2

 

Opstelling:

Floyd

Randy (Rob)                                      Mochine                                             Remco

Ugur

Dion                                      Appie (Youssef)                               Carlo                     Bart

Ivo                                                         Kevin

 

Doelpuntenverloop:

0-1 Kevin (ass Appie)

0-2 Kevin (ass Ugur)

1-2

2-2

3-2

 

De dagen worden langzaam korter en kouder naarmate we december naderen. En dat het koud was vandaag was goed te merken. Beren gaan in winterslaap en blijkbaar hadden ze Youssef meegenomen, want mister “WTF zijn wekkers” was helaas weer te laat. Te laat voor onze uitwedstrijd tegen Minor. Een ploeg die de competitie sterk was begonnen, maar nu op de 7e plek staat. Met een voorzichtig gevoel gingen we de berg op richting Nuth, want we wisten dat het 1e van Minor (dat hoofdklasse speelt) een vrije zondag had. De kans zat er dus dik in dat er 1 of 2 spelers mee zouden doen. Want wie wil er nu niet winnen van de koploper! Gelukkig waren onze angsten ongegrond. Ze hadden namelijk 5 á 6 spelers van het 1e elftal meegenomen.

 

Het verschil was duidelijk te merken. Minor had het overwicht, liet de bal snel overgaan en kon rap van het spel verleggen. En binnen 2 minuten hadden we al achter moeten staan. Een lange bal schiet op het kunstgras door onze verdediging heen. De spits komt een op een op Floyd en lijkt hem met een bal in de lange hoek te verschalken. Gelukkig voor ons springt de bal via de binnenkant van de paal uit ons doel. We kwamen beter in de wedstrijd, ondanks dat we vooral bezig waren met verdedigen. Onze halfspelers Dion en Bart werden even meer halve verdedigers. Dreiging bleef van Minor, maar echte kansen kwamen er niet. Tegen de verhouding in kwamen wij zelfs op voorsprong. In de 18e minuut veroverd Appie de bal op het middenveld. Samen met Kevin combinerend snijden ze als een mes door warme boter door de verdediging van Minor heen. Kevin is ook het eindstation van deze combinatie en tikt de bal in doel. Nog geen 10 minuten later is het weer raak. Een lange bal van Ugur over 40 meter valt over de verdediging van Minor heen en weer is Kevin weg. Hij kan doorlopen op doel en vanuit een lastig hoekje mag hij zijn 2e van de wedstrijd aantikken. Met nog een kwartier te voetballen bleven we de voorsprong met man en macht verdedigen. Het lukte Minor niet om een gaatje in onze muur te vinden. Twee keer leek het te lukken met een steekpass, maar beiden keren stonden de aanvallers van Minor buitenspel. Maar beiden keren lag ook onze Floydje goed in de weg, zodat de ballen er sowieso niet in waren gegaan.

 

Op de 2 doelpunten na hadden we in de 1e helft aanvallend weinig in te brengen. En hoewel Minor de druk bij ons bleef leggen kwamen we er nu aanvallend vaker uit. Begin van de 2e helft kan Appie ons zelf op 0-3 brengen. Een steekpass zet hem vrij, schuin voor doel, maar hij ziet zijn inzet net voorlangs het doel gaan. Waarschijnlijk verrast dat nu een keer een aanval van ons niet werd (onterecht) afgevlagd. In de 55e minuut komt Minor dan uiteindelijk toch met de aansluitingstreffer. In eerste instantie maken wij binnen de 16 meter een overtreding. Dit was moeilijk te zien voor onze 130-jarige, zeer chagrijnige scheidsrechter en hij geeft de een vrije trap aan de rand van de 16 meter. De bal stuitert echter raar op en komt tegen de hand van een van onze spelers en de bal gaat op de stip. De penaltynemer passeert Floydje door hem de verkeerde hoek in te sturen. Ondanks dat Minor dreigender werd, kwamen opeens de betere kansen voor ons. Ivo heeft de mogelijkheid om de bal voor een zo goed als leeg doel in te schieten, maar kiest ervoor om de bal af te geven. De ingevallen Rob ziet twee van zijn inzetten van dichtbij (naast en over) door de doelman gekeerd worden. En na een mooie aanval komt de bal bij Youssef, die de bal aan Dion aflegt op de 16 meter, maar hij ziet zijn inzet via de bovenkant van de lat wegspringen. Een kwartier voor tijd komt Minor er weer eens uit over de linkerkant. Een lange bal voorbij de tweede paal komt bij een aanvaller van Minor die buitenspel staat. Onze vlagger Dennie steekt zijn vlag in de lucht, maar onze scheidsrechter laat hem in de kou staat als een Feyenoordsupporter die op de Coolsingel blijft wachten op een kampioenschap. De bal wordt voor het doel gekopt en kan door een speler van Minor met voet en hand het doel in worden gewerkt. Maar ook dit wordt genegeerd door onze Minor supp…. scheidsrechter. Met nog 5 minuten op de klok wordt Youssef in positie gebracht in de 16 meter. Hij schermt goed de bal af, maar word zonder pardon van achteren neer getrapt door een verdediger van Minor. Een duidelijkere penalty kan je niet krijgen, maar ook nu weer wil de scheidsrechter niet toegeven. In de omschakeling komt Minor er snel uit. Een voorzet lijkt nog onderschept te kunnen worden door Bart, maar hij komt net een teentje te kort. De rechtsbuiten van Minor kan doorlopen op Floyd en hoewel zijn eerste inzet nog gekeerd kan worden, krijgt hij de bal nogmaals voor de voeten en passeert onze Floyd Kahn in 2e instantie. Daarmee waren wij mentaal geknakt, want de terechte (maar misschien wat heftige) scheldpartijen waren meer dan terecht. Helaas haalden we onszelf zo uit de wedstrijd dat een slotoffensief niets meer opleverde. Bij het laatste signaal leek het alsof Minor de champions league had gewonnen. Aangezien ze een week later gelijk speelden tegen Vaesrade (die een paar plaatsen onder hun stond), lijkt het me beter dat ze de champagne nog even in de koelkast laten staan.

 

Een zuur verlies. Dat er een keer verloren zou gaan worden, dat hadden we ook verwacht en dat maakt ook niets uit. Maar de manier waarop doet vooral erg pijn. Het moet gezegd worden. Bij de 1-2 stand hadden we de beste kansen om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Maar iedereen kent de oude uitspraak van de voetbalheld Johan Cruijff. Als je zelf niet scoort, dan zal de tegenstander, 5 á 6 spelers van het 1e elftal opzetten (wat hoofdklasse voetbalt) en een thuisfluiter inschakelen die een buitenspel doelpunt goedkeurt en een penalty onthoudt, scoren. Vandaag mochten we een “slechte verliezer” zijn, want vandaag zijn we gewoon en helaas keihard bezeikt geworden. Maar onthoud maar het volgende. Bij de laatste tegenstander die ons dit had geflikt, heeft Otto een filmpje gemaakt en binnen twee jaar heeft de club zijn naam veranderd! Dat is het leven in de amateurwereld van het voetbal!

 

Tot volgende week!