Zondag 20 oktober, 11.30

SVE 2 – SVM 2

 

Deutsche gewissheit sleept 3 punten binnen

 

Opstelling:

Floyd

Remco                                                                 Mochine                                             Randy (Youssef)

Ugur

Bart                                                       Kevin                    Carlo                                                     Rob

Majied (Ivo)                                      Dion (Dennie)

 

Doelpuntenverloop:

1-0 Majied (ass Rob)

2-0 Dion (ass Youssef)

2-1

3-1 Ivo

 

Een aantal weken geleden werd de thuiswedstrijd tegen SVM nog afgelast door het slechte weer. De weeromstandigheden leken nu beter. De hele nacht bleef het droog, maar een uur voor de wedstrijd begon het alweer te druppen. En dit zou langzaam overgaan in een dusdanige regenval, zodat het veld weer heel slecht bespeelbaar zou zijn. Daarbij kwamen twee spelers, *kuch* youssie en Ivo *kuch*, net als de regen te laat binnen druppelen. Niet de meest ideale omstandigheden om aan een wedstrijd te beginnen.

 

Zoals gezegd zorgde de regenval dat het veld niet geweldig bespeelbaar was. Glijpartijen en doorschietende ballen waren aan de orde van de dag. Beiden partijen konden dan ook niet echt een vuist maken. SVM bereikte nog wel de 16 meter maar kon niet echt voor gevaar zorgen. Wij hadden moeite om over de middellijn te komen. We gingen wel erg efficiënt om met onze eerste kans. Een lange bal van Mochine over de linkerkant leek een makkelijke prooi voor de verdediging van SVM. Ze spelen de bal terug op de doelman, maar de bal was te kort. Rob loopt door en komt vrij voor de doelman. Hij schuift de bal naar rechts op Majied “Magic” Karraz die de bal in een leeg doel naar binnen kan schuiven. Het offer dat we moesten brengen voor een voorsprong, is het feit dat Majied het hier waarschijnlijk nog een paar weken over zal blijven hebben. Het doelpunt zorgde ervoor dat wij wat beter in ons spel kwamen en ook vaker dreigender bij het doel van SVM kwamen. Carlo zat misschien nog wel het dichts bij een doelpunt nadat zijn vrije trap rakelings langs de paal afviel. Aan de andere kant kwamen wij een paar keer goed weg bij aanvallen van SVM. Een gevaarlijk schot kon nog door Floyd over het doel worden getikt. En niet veel later zorgde een scherpe voorzet ervoor dat Floyd weer moest ingrijpen in de 5 meter, waarbij hij tot botsing komt met een speler van SVM. Gelukkig hield hij hier geen blijvende schade aan over en kan hij de wedstrijd doorzetten.

Zeiknat gaan we dan met een voorsprong de rust in.

 

De beginfase van de 1e helft bleven beiden ploegen in balans met waarbij het spel weer op en neer golfde zonder dat er echte open kansen door SVE of SVM ontstonden. In de 67e minuut lukt het ons eindelijk om door de verdediging van SVM te komen. Youssef komt in actie aan de linkerkant en is ongrijpbaar voor de verdediging van SVM (net zoals hij ieder morgen vaak ongrijpbaar is voor het geluid van een wekker). Hij kan de bal strak voor geven en Dion krijgt de bal in 2 pogingen bij de 2e paal binnen getikt. Lang kunnen we niet genieten van onze ruime voorsprong. SVM zet meer druk naar voren. En hoewel wij ook voorin meer ruimte krijgen, is het SVM dat de beste kansen krijgt. In eerste instantie zijn ze nog gevaarlijk met hoge voorzetten en hoekschoppen, maar deze konden nog onschadelijk gemaakt worden door Floyd. Uiteindelijk komt alsnog de aansluitingstreffer. Een hoekschop valt in de 16 meter in de kluts en kan door een speler van SVM in het dak van het doel worden gewerkt. En de druk bleef komen van SVM. Maar mede door twee uitstekende reddingen van Floydje bleven we in de wedstrijd. Eerst wordt een voorzet van SVM uitstekende door hun spits binnen gekopt, ware het niet dat Floyd hem met een mooie reflex over de lat tikt. En niet veel later komt de spits van SVM in een 1 op 1 situatie met Floyd. En met een mooie redding zorgt onze huis Duitser ervoor dat de stand in ons voordeel blijft. En wat ons vaak is gebeurd, gebeurde nu bij SVM. Namelijk als je zelf niet scoort, dan scoort de tegenstander wel. Gelukkig was het een keer in ons voordeel. Eerst was meneer Beckers zelfs dicht bij een doelpunt. Een voorzet van de linkerkant komt bij hem terecht en hij komt net een teenlengte te kort om de bal binnen te tikken. Later komt een inworp aan de zijkant van Eggen komt bij Ivo terecht. Hij neemt de bal mee en zijn directe tegenstander is het zoveelste slachtoffer van het veld vandaag. Hij glijdt weg, waardoor Ivo alleen op de doelman kan afgaan. Hij omspeelt hem en bepaalt met zijn doelpunt de eindstand van 3-1 (dit nam wel wat tijd in beslag, dus sorry Eggen, geen assist!).

 

Iedereen gaf het al toe, maar Floyd begon meteen na de wedstrijd met campagne te voeren voor de titel “man van de wedstrijd” op voetbal.nl. Twee dagen erna is onze Floyd ook uitgeroepen tot man of the match! Zijn reactie was dat dit de mooiste dag van zijn leven is. Best gek, aangezien hij ook is getrouwd. Ach ja. Maar het mag gezegd worden, dat het weer een lastige wedstrijd was en dat Floydje ons, in een lastige periode in de wedstrijd, erin heeft gehouden. Maarja, 4 wedstrijden, 12 punten, je kan veel slechter aan een competitie beginnen! Komende weken kunnen we ons echt gaan bewijzen. Dan wachten namelijk alle tegenstanders die in de top 5 staan (op het moment). En dan kunnen we echt zien waar we staan!

 

Tot volgende week, thuis tegen Haslou!