S.V. Brunssum 1 – SVE 1   3-3

 

Bij de eerste competitie wedstrijd kon trainer Remo Gielkens niet beschikken over de geblesseerden Mike en Angelo, niet over Rocco die net vader is geworden en niet over Maikel die in Thailand opzoek is naar een vrouw met ballen. Er werd dus meteen een beroep gedaan op de gehele selectie.

 

Het leek er echter op dat Brunssum moest wennen aan de aangepaste opstelling want men speelde zonder zelfvertrouwen. Zeker de opbouw van achteruit was aan Brunssum kant slordig. Ondanks het matige spel kreeg Brunssum na zo’n 10 minuten een goede mogelijkheid maar de inzet van Danny ging net voorlangs. Even later werden de gasten gevaarlijk maar een geplaatste kopbal viel over de keeper maar voor Brunssum net aan de goede kant van de paal.  Na 20 minuten werden de personele problemen voor Brunssum nog groter, nu was het Radwan die geblesseerd moest wisselen. Opstelling weer aanpassen en verder, nu leek het een gunstige ontwikkeling want de ingevallen Bram scoorde de 1-0 na een mooi uitgevoerde aanval. Danny werd op rechts diepgestuurd en hij bediende de goed meegelopen Bram en deze schoof de bal beheerst binnen.

 

Het leek erop dat Brunssum nog stond na te genieten ipv op te letten want na 3 minuten trok SVE de stand alweer recht. Slecht verdedigen maakte het wel heel makkelijk voor SVE en de 1-1 kon makkelijk binnengeschoten worden. Brunssum was het nu kwijt, bijna iedere bal werd bij de tegenstander ingeleverd en duels werden verloren.  SVE kon 15 minuten lang combineren tot in de zestien van Brunssum zonder dat er ook maar een strobreed in de weg werd gelegd. Nadat Alain in eerste instantie een voorsprong voor de gasten had kunnen voorkomen was het in de 35e minuut toch raak. Weer werd er gecombineerd tot in de zestien maar nu met succesvolle afronding 1-2. Het was helaas geen wake up call voor Brunssum want mede door slap verdedigen stond het na 40 minuten zelfs 1-3. Brunssum probeerde het wel en ondanks het slordige spel werd er af en toe toch een goede aanval op de mat gelegd zo ook 2 minuten voor de rust. Bas zag in een iets te diepe voorzet toch nog een mogelijkheid. Zijn poging de bal toch op goal te koppen belandde op een gasten hand en de scheid wees naar de panalty stip. Daniël ontfermde zich over de bal en beheerst zette hij de ruststand op 2-3.

 

Na de rust bleef de zieke Brandon in de kleedkamer achter waardoor Ricardo zijn eerste invalbeurt maakte en hij deed dit prima. Brunssum ging beter voetballen of was het SVE dat conditioneel niet zo heel sterk was? In ieder geval was de bal nu vaker rond de zestien van SVE dan andersom en dit leverde wat halve kansen op voor Brunssum. De aanvalskracht van de gasten werd minder en Brunssum werd sterker, dit resulteerde in de 70e minuut tot de gelijkmaker. Bram reageerde goed op een bal die tussen verdediging en gastendoelman viel en was hierbij sneller dan de doelman en scoorde de 3-3. Brunssum bleef aandringen en kon zelf de tegenaanvallen van SVE vrij simpel onschadelijk maken. Nadat de spits van de gasten in de 85e minuut iet wat onterecht zijn 2e gele kaart had ontvangen was de angel er helemaal uit. Brunssum ging nog voor de overwinning en had  zeker ook grote mogelijkheden de wedstrijd nog winnend af te sluiten maar het bleef bij 3-3.

 

Een uitslag waar je na 1-3 achterstand mee kan leven maar er heerste toch het gevoel dat er meer in had gezeten, zeker als Brunssum een dikkere voldoende had gescoord ipv een 5,5 die men nu verdiende. Er is dus nog ruimte voor verbetering en we gaan ervan uit dit te zien volgende week tegen HBC 09.

 

Succes,

De supporter