DOOR JOS GRAUS

Koehoorn nog altijd belangrijk

Pas na een uur spelen slaagde SVE erin de bezoekers uit Munstergeleen definitief over de knie te leggen: 5-2. Met nog eens drie doelpunten snel achter elkaar werd SVM dieper in het moeras geduwd.

Ondanks de aanhoudende regen en een wel erg drassig veld was men er bij SVE op gebrand om de handdoek op te nemen tegen SVM. Nota bene het team, dat vorige week zelfs tegen negen tegenstanders nog een verliezende tegentreffer moest incasseren én waarvan bekend was, dat het ook nu weer niet op volle oorlogssterkte zou zijn. Dat gold wel voor de thuisploeg, waar Jorn Koehoorn de spitspositie inneemt. Vanwege enige onvrede heeft hij na vijftien jaar te zijn uitgekomen voor OVCS deze club verlaten. Bij SVE mag hij weer zijn geliefde stek innemen en dat is als aanspeelpunt in de spits. Daar kan hij met het hoofd en via vlammende schoten zijn aandeel hebben in de offensieve daden.

„Ik stond op het punt om er helemaal mee te stoppen”, zei Koehoorn. „Maar toen nam SVE-trainer Noël Nieling contact met me op. Ik had er wel oren naar om een overstap naar SVE te maken, maar ik had wel enkele voorwaarden. Zo heb ik hem aangegeven, dat ik als vader van drie jonge kinderen niet iedere zondag beschikbaar kan zijn. Daar ging hij mee akkoord en nu speel ik dus bij SVE.”

Prompt liet Koehoorn zien dat hij heel belangrijk kan zijn voor het team. Met twee assists en een doelpunt was hij gisteren nadrukkelijk aanwezig. De rust werd ingegaan met een 2-1 voorsprong door doelpunten van Barney van der Heide en Vince van de Heyden voor de thuisclub. Voor SVM scoorde Jules Leclerq.

Binnen de minuut werd er na rust al gescoord. Mitch Dullens bracht voor de gasten uit Munstergeleen de 2-2 op het bord. Daarna was de koek voor SVM op. Via twee keer Egzon Kelmendi en Jorn Koehoorn werd de eindstand op 5-2 gebracht. Met deze zege sluipt SVE naar de kop van de ranglijst en blijft SVM op de gehate nul staan.