Touwtrektoernooi
One activity to rule them all!

Een krachtsinspanning waarbij de jongens van de mannen worden gescheiden. Een toernooi waarbij we te weten komen wie het in zich heeft om tot Het Sterkste Team van Sittard benoemd te
worden.

Touwtrekken is zo oud als Metusalem. Het is zelfs tussen 1900 en 1920 een officieel Olympisch onderdeel geweest. Geïnspireerd door Redbull, Reebok en verschillende Viking Runs zetten wij de TUG OF WAR van Sittard neer. De Markt in Sittard wordt omgetoverd tot strijdtoneel. Voor de deelnemende teams hebben wij een tof shirt, verf voor op de smoel en een symbolisch zakje magnesium. Teams van 6 personen strijden vervolgens met bloed, zweet en tranen voor een brute wisseltrofee en een koningsmaal dat direct na de overwinning geserveerd wordt. Onbeperkt genieten van grote pullen bier, vlees aan het spit, wie wil dat nou niet!

Het basisprincipe van een touwtrektoernooi bestaat uit het wegtrekken van het team van de tegenstander over een afstand van vier meter. Lijkt simpel? Om een overwinning bij het touwtrekken te behalen is niet alleen spierkracht nodig. Jullie moeten een volledige eenheid vormen om kans op enig resultaat te hebben. Dit maakt touwtrekken een teamsport bij uitstek. Je hebt niet alleen je
brute kracht nodig, maar je moet ook verschillende technieken en tactieken gebruiken om een overwinning in de wacht te kunnen slepen.

Denken jullie het sterkste team van Sittard te kunnen worden? Meld je dan nu aan door onderstaand formulier in te vullen. Aanmelden kan t/m 7 juni 2017. Mail naar info@cmsittard.nl.

Stoere Mannenweekend
17 en 18 juni staat geheel in het teken van Vaderdag. De man.. én natuurlijk de rest van het gezin zijn van harte welkom in Sittard. De historische markt verandert op 17 juni in één gezellige bende:
natuurlijk de TUG OF WAR, maar ook live muziek, foodstandjes, kidsvermaak, entertainment en een lekkere hang-out. Zondag 18 juni vindt de derde editie van ‘Zitterd op ’t menu’ plaats. Maak kennis met culinaire hoogstandjes van horecaondernemers uit de binnenstad. Kortom, twee dagen spektakel voor de grote en kleine man.

DEELNAME IS GRATIS