VIERDE KLASSE C

SVE overweegt standbeeld voor Bendaoud

Heel SVE is lyrisch over wat vertrekkend coach Hafid Bendaoud in Einighausen heeft neergezet. De 1-3 nederlaag tegen RKDFC-Doenrade doet daar niets aan af.

In mei 2015 speelde SVE nog in de kelder van het amateurvoetbal. Ruim drie jaar later heeft de club zich in de kopgroep van de vierde klasse C weten te nestelen. Met hulp van een handvol spelers die op een hoger plan niet zouden misstaan. Sterker nog, een paar acteurs hebben daadwerkelijk hoofdklasse-ervaring op hun cv staan. En om dit gezelschap hecht te houden, wordt jaarlijks een trainingskamp belegd. Normaliter op Tenerife, dit seizoen voor de afwisseling in Valencia. Menig BVO zou er jaloers op zijn.

Een voor de hand liggende vraag: wie zorgt voor deze weelde? Voorzitter Heijn van Doornik hoeft geen seconde na te denken en wijst onmiddellijk naar coach Hafid Bendaoud, sinds 2014 succesvol werkzaam bij SVE. Van Doornik raakt niet uitgepraat over zijn werknemer. „Wij hebben in Hafid een geweldige persoonlijkheid binnen onze club. Zijn enthousiasme en netwerk zijn weergaloos. Hij verdient eigenlijk een standbeeld. En er is nog een optie na dit lopend seizoen.” Al zal de trainer daar geen gebruik van maken. Aan de vooravond van de topper gaf Bendaoud te kennen SVE na vijf jaar te verlaten.

Hoe nu straks verder bij SVE, zonder Bendaoud? „De club is straks aan zet wat betreft selectie en nieuwe trainer. Ik wil het in ieder geval goed achterlaten”, aldus de oefenmeester. Of zijn vertrek gepaard gaat met een uittocht van spelers, is nog onbekend.

De wedstrijd tegen RKDFC-Doenrade mondde uit in een lelijke uitglijder voor de bewierookte trainer. SVE opende oppermachtig, maar ook nerveus. Ook toen Marcus Pinxt na een half uur uit het veld werd gestuurd, kreeg de ploeg uit Einighausen de gasten niet over de knie. RKDFC-Doenrade kwam na rust oersterk uit de kleedkamer. Oud-doelman en nu speler Luc Cremers (twee keer) en Michael de Jong zorgden voor de 0-3 voorsprong. Hicham Igffa scoorde namens SVE veel te laat de 1-3. Het collectief won van individuele klasse.